»

feb 24

Filters en olievernevelaars – het behoud van uw luchtgereedschap

 

Bij de meeste stukken luchtgereedschap dienen de draaiende delen regelmatig gesmeerd te worden, hier dient de olievernevelaar voor. De olievernevelaar zorgt ervoor dat er een zeer fijne olienevel aan de perslucht wordt toegevoegd. Deze olienevel zorgt voor de smering van het luchtgereedschap en vermindert de slijtage.  De olievernevelaar werkt als volgt; de luchtstroom komt aan 1 zijde de vernevelaar binnen, doordat de lucht onder druk door de vernevelaar stroomt zuigt de lucht olie uit het oliereservoir via een verstelbaar venturi buisje. De lucht verlaat de vernevelaar nu aan de andere zijde, vermengt met een hoeveelheid olie. Deze lucht met de olie komt uiteindelijk bij het luchtgereedschap terecht waar het zijn smerende werking heeft. De hoeveelheid olie die zich vermengt met de lucht valt in te stellen met behulp van een stelschroef die zich op de olievernevelaar bevindt.

 

Bij installatie van een luchtfilter en een olievernevelaar dient de olievernevelaar altijd na de filter geplaatst te worden! Wij hebben ook gecombineerde sets waar een olievernevelaar,  een luchtfilter met een reduceerventiel als een set gemonteerd kunnen worden.

 

Bij Technotrading verkopen wij de olievernevelaars, luchtfilters, de reduceerventielen  als aparte  eenheden of  als combinatie set. Wij hebben de volgende aansluitingen beschikbaar 1/4” (6 mm),  3/8” ( 9mm), ½” (12.7 mm), ¾” (19 mm) en 1” (25.4 mm).