«

»

mrt 12

De luchtgedreven kitspuit – zeer eenvoudig maar buitengewoon effectief

Tetra kitspuit luchtAls we het hebben over luchtgereedschap of ook wel pneumatische gereedschap genoemd, denken we niet snel aan een kitspuit. Dit doet de luchtgedreven kitspuit geen recht, aangezien dit een geweldig stuk luchtgereedschap is, wat zowel de vakman als de doe-het-zelfer een hoop tijd en ergernis kan besparen. Bij het kitten met vulpatronen wordt over het algemeen gebruik gemaakt van mechanische kitspuiten. Het nadeel van de mechanische kitspuiten is dat er continue geknepen moet worden wat een wisselende hoeveelheid oplevert. Voor een kleine klus is dit minder een probleem, maar na verloop van tijd krijg je last van je arm van het knijpen. Als de klus wat groter wordt, bijvoorbeeld bij het kitten van een bad of een raam, en er meerdere kitpatronen nodig zijn dan is het gebruik van een luchtgedreven kitspuit een stuk effectiever. Door de trekker vast te houden komt er een continue stroom kit uit de luchtgedreven kitspuit. Zodra de trekker wordt los gelaten stopt de stroom vanzelf, dit in tegenstelling tot de mechanische kitspuit waar altijd nog een beetje kit uitkomt wanneer je dat eigenlijk niet meer wilt.

Een luchtgedreven kitspuit hoeft ook niet duur te zijn, bij Airtools-Online is de luchtgedreven TETRA kitspuit reeds te koop vanaf EUR 35,-. Dit is duurder dan een mechanische kitspuit, zeker, maar de luchtgedreven kitspuit gaat aanzienlijk langer mee en geeft een veel beter resultaat. Vergeleken met elektrisch gedreven kitspuiten is de luchtgedreven versie aanzienlijk voordeliger. Een elektrische kitspuit kost al gauw EUR 200,- en is een stuk storingsgevoeliger dan de luchtgedreven kitspuit.

De luchtgedreven kitspuit is makkelijk aan te sluiten op ieder perslucht systeem of compressor, de luchtgedreven kitspuit werkt op werkdruk van 4 tot 8 bar. Dit maakt het een ideaal stuk gereedschap voor iedere klus voor zowel de vakman als de veeleisende doe-het-zelver.